Třetí ucho

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
422 Kč
(sleva 10.00%)
469 Kč

ks   
Autor Jan Hamouz
Obálka Filip Štorch
Cyklus Ptačí srdce 02
Vydavatel Host
EAN 9788027508228
Formát 13,6 x 20,5 cm, brožovaná
Počet stran 760
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
Z jednadvaceti krajin jich zůstalo deset. Trat’Hys by nejspíš plakal.

Erenézie se hroutí Darovi pod rukama, proč ale řešit nemocné království, když má člověk víno a děvky? Utéct před problémy mladý král ještě dokáže, ať už na sever, nebo na jih, ovšem jeho vnitřní démoni jsou pořád s ním.

Poté co Rohatí zabili jeho otce, stává se mladý Oldenik pánem Železného Listu. Bohové však umějí být krutí, a tak chlapci vyrvou jeho dědictví z rukou dřív, než byste řekli medový koláček. Doposud bylo nejdůležitější věcí v jeho životě dosyta se najíst. Od nynějška je to přežít.

A nakonec je tu Iko, věhlasný erenézský lékař, který měl ve svých rukou osudy králů, knížat, pánů, válečníků i obyčejných smrtelníků. Jeho životním cílem není nic menšího než zvítězit v souboji s bohy — a je odhodlán pro to obětovat téměř vše. Avšak k úspěchu vede věru trnitá cesta, na níž je potřeba platit tím nejcennějším.

---

Jan Hamouz v prvním díle avizované série Ptačí srdce servíruje středověkou fantasy kořeněnou intrikami, špínou, magií a štědrou porcí dramatu.
— Sarden o knize Poloviční král


Kůly stály v odstupech zhruba tří sáhů. K nim byla přivázána těla. Bělaly se v nich kosti a ohlodané lebky se šklebily zpod zbytků kůže. Oldenik zkřivil ústa odporem. Bohové, kdo dokáže udělat něco takového? V tu chvíli jeho víra poprvé v životě zakolísala. Bezděky se zastavil a hleděl se slzami v očích do tváře jednomu z mužů. Na hlavě mu seděla vrána a zakrváceným zobákem si rovnala peří. Oldenikovi náhle přeběhl mráz po zádech. Měl pocit, že se ho jeden z Bratrů dotkl. Napomenul ho za jeho kacířské myšlenky. Oldenik potřásl hlavou, ale pak strnul, oči vytřeštěné — ten přívěsek na mužově krku! Replika hlavice sorliyského šípu se dvěma řadami zpětných zubů vyrobená z nefritu. Bledě zelený kousek kamene, dokonale opracovaný, zavěšený na koženém řemínku kolem hnijícího krku. Ten přívěsek Oldenik miloval. Jako dítě netoužil po ničem jiném.
— ukázka z knihy