Illuminae (A)

kategorie: Antikvariát Knihy fantastika
550Kč s DPH

ks   
Autor Amie Kaufmanová, Jay Kristoff
Obálka neuvedeno
Překlad Richard Podaný
Cyklus Akta Illuminae 01
Vydavatel COOBOO
EAN 9788075442239
Formát 16,5 x 23,4 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 602
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Stav bezmála výborný.

Dramatický příběh o přežití, ztrátě domova a bezmoci doprovází mimořádně originální grafické zpracování dokumentů, e-mailů, vojenských zpráv a novinových článků.

Ještě ráno si Kady myslela, že rozchod s Ezrou je ta nejhorší věc, co ji ten den potká. Jenže odpoledne někdo přepadl jejich planetu.

Je rok 2575 a soupeřící megakorporace, Biotech a AnothTech, bojují o moc a s ní i o vzdálenou planetu, sotva víc než ledem pokrytý kus skály na konci vesmíru. Jen škoda že nikdo nevaroval lidi, kteří na ní žijí. A Kady a Ezra, kteří spolu skoro nemluví, najednou zjistí, že se musejí v husté palbě nějak dostat k evakuačním lodím, a i když to dokážou, nepřátelská flotila je bude pronásledovat.

Ale tím jejich obtíže nekončí. Smrtící virus plague se utrhl ze řetězu a děsivě zmutoval. Umělá inteligence flotily, která by je měla chránit, se navíc patrně stane jejich nepřítelem. A nikdo z velení jim nepoví, co se děje. Kady se pokusí nabourat do spleti dat, aby odhalila pravdu, a je čím dál tím jasnější, že jí s tím pomůže jeden jediný člověk: její bývalý kluk, se kterým se už nikdy nechtěla ani vidět.

PRO INFORMACI: Román Illuminae, vyprávěný skrze ohromující kombinaci dokumentů, záznamů, e-mailů, vojenských rozkazů, pohovorů či přepisů ze sledovacích kamer, je prvním dílem nesmírně napínavé, akční trilogie o ceně pravdy, narušených životech a odvaze obyčejných hrdinů.

AMIE KAUFMANOVÁ je autorkou úspěšné trilogie STARBOUND.
JAY KRISTOFF zase napsal úspěšnou trilogii LOTUS WAR.
Dohromady měří tři metry osmdesát a žijí v australském Melbourne. Dále mají každý po jednom partnerovi (kteří silně trpí jejich spisovatelskou vášní), dva záchranářské psy a velikánské zásoby kofeinu. Setkali se díky daňovým zákonům a už zůstali spoluautory, protože oba rádi na papíře vyhazují kdeco do vzduchu a ničí lidem životy.