Preacher: Pradávná historie (A)

kategorie: Antikvariát Komiksy
500Kč s DPH

ks   
Autor Garth Ennis
Kresba Steve Pugh, Carlos Ezquerra, Richard Case, Steve Dillon
Obálka Glenn Fabry
Překlad Štěpán Kopřiva
Cyklus Preacher 10
Vydavatel BB art
EAN 9788074611469
Formát 17,2 x 25,7 cm, brožovaná
Počet stran 280
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Stav slušný.

Zlý, ještě horší a ošklivý

Při svém pátrání po uprchlém Bohu, kterého hodlá hnát k odpovědnosti, narazil Jesse Custer na spoustu divných existencí – a není žádným překvapením, že mnohé z nich mají svůj vlastní podivuhodný příběh.

Pradávná historie je sbírkou několika takových příběhů, které původně vyšly jako samostatné speciály. V hlavních rolích tu vystupují některé z nejbarvitějších vedlejších postav série Kazatel: „Svatý zabiják“ nám vyjeví kompletní proces vzniku Custerovy nadpřirozené nemesis, jenž se odehrál jak na zamrzlých pláních Divokého západu, tak v těch nejžhavějších zákoutích samotného pekla; „Hoši z Jihu“ se ohlédnou za idyličtějšími časy čtyřiadvacetikarátových buranů Jodyho a T. C., kteří za radostné pomocí celého arzenálu klišé akčních filmů čirou náhodou překazí plány mezinárodních teroristů; v „Příběhu-Vy-Víte-Koho“ pro změnu zavítáme do světa frustrujícího dospívání na maloměstě, abychom byli svědky tragické frašky, která dala světu Prdelmana; a v Cassidyho flashbacku „Krev a whisky“ odkryjeme něco z temné minulosti tohoto irského upíra spojené s neworleánským společenstvím Les Enfants Du Sang.

Pradávná historie vychází jako závěrečná kniha preacherovské série, ságy, která patří k nejoceňovanějším titulům devadesátých let. Scenárista Garth Ennis a kreslíř Steve Dillon ji stvořili coby moderní americkou epopej, v níž dojde na tak zásadní věci jako život, smrt, lásku i vykoupení, nemluvě o věcech ještě zásadnějších jako je spousta sexu, alkoholu, krve a zbraní – a to ani nezmiňujeme anděle, démony, Boha, upíry a úchyly všech druhů. Pradávná historie představuje rozloučení s jedním z nejdivočejších a nejintenzivnějších příběhů, jaký se v komiksovém formátu kdy objevil.

POZOR: Svazek obsahuje příběhy Hoši z jihu a Krev a whisky, vydané před časem v magazínu Crew.