Prašina - Křídový panáček 1: Skořápka

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
71 Kč
(sleva 10.00%)
79 Kč

ks   
Autor Vojtěch Matocha
Kresba Karel Osoha
Obálka Karel Osoha
Cyklus Prašina - Křídový panáček 01
Svět Prašina
Vydavatel Paseka
EAN 9788076372610
Formát 16,7 x 25,7 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
Svět knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii s novými příběhy, novými hrdiny a novými záhadami. Toto jsou kroniky Prašiny. Užijí si je nováčci i čtenáři, kteří mají Prašinu prochozenou.

Tajemná Prašina se proměnila. Nad starými střechami se tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli. Dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Jenže co když na sebe tma dokáže vzít lidskou podobu?

Nový domov sem přichází hledat nesmělý mladík Vašek a brzy na vlastní kůži pocítí, že zdejší klid je jen zdánlivý – pod skořápkou všedního života stále dřímají stará tajemství. Na Prašině začne řádit tajemný žhář a na ohořelých stěnách se objeví podivný symbol.

Přes 130 let byla Prašina temným ostrovem uprostřed zářící Prahy. Nikdo netušil, proč v záhadné čtvrti nefunguje elektřina a kolik pokladů i nebezpečí se skrývá v jejích ulicích. Na Prašinu se před časem vydali Jirka a jeho kamarádka En. Společně odhalovali dávná tajemství Prašiny, osud geniálního vynálezce Hanuše Nápravníka a jeho objevů. Jejich příběh je zaznamenaný v knižní trilogii Prašina, Prašina: Černý merkurit a Prašina: Bílá komnata.

---

Vojtěch Matocha (1989) vystudoval matematiku, dnes vyvíjí software pro mobilní telefony. Jeho debut Prašina (2018) se těší oblibě čtenářů napříč generacemi a získal Cenu učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství a Cenu nočních spáčů Noci s Andersenem. Autorovi přinesl nominace na Magnesii Literu, Cenu Jiřího Ortena nebo Zlatou stuhu. Studio Bionaut připravuje celovečerní filmovou adaptaci prvního dílu.

Karel Osoha (1991) patří k předním komiksovy´m autorům. Upozornil na sebe webovy´m komiksem Plíč, ktery´ paroduje japonské akční příběhy. Za album Češi 1948: Jak se KSČ chopila moci získal cenu Muriel pro nejlepšího kreslíře. Díky ilustracím pro Prašinu a první díl trilogie Návrat Krále Šumavy byl nominován na Cenu Czech Grand Design.