Nefritové město

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč

ks   
Autor Fonda Leeová
Obálka neuvedeno
Překlad Filip Drlík
Cyklus Nefritové město 01
Vydavatel Host
EAN 9788027511167
Formát 13,5 x 20,5 cm, brožovaná
Počet stran 560
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
Dva klany, jeden zdroj moci!

Nefrit — nerost, který propůjčuje válečníkům nadlidskou sílu a rychlost — je hybnou silou a esencí ostrova Kekon. Ctihodní bojovníci, Zelené kosti, jako je rodina Kaulů, ho už celá staletí používají k umocnění svých schopností a obraně ostrova před invazemi cizích národů.

Nyní už válka ustala a svůj vliv v hlavním městě Kekonu musí všemi prostředky upevňovat nová generace Kaulů. Jejich cílem je ochrana vlastního teritoria, ovládnutí obchodu s nefritem a obrana čtvrtí pod jejich dohledem. V rychle se rozvíjející nové zemi už není pro starodávné tradice místo.

Když se navíc objeví nová droga, která umožní komukoli — i cizincům — nosit nefrit, potlačované napětí mezi Kauly a rodinou Aytů přeroste v otevřené násilné střety na život a na smrt. Výsledek klanové rozepře rozhodne o budoucnosti všech Zelených kostí, všech starodávných klanů, od nejúctyhodnějšího patriarchy až po posledního pouličního pěšáka — a také o osudu celého Kekonu.

---

Nefritové město přináší barvitě prokreslenou originální fantasy, podpořenou poctivým budováním světa. Zároveň čtenářům poskytuje pronikavý vhled do toho, co lidé musí obětovat ve společnosti založené na podmíněné loajalitě a bojovém výcviku.
— Strange Horizons

Ve stylu Nefritového města se mísí Legenda Korry s Gangy New Yorku a notnou dávkou hongkongských akčních filmů. Postavy Fondy Leeové jsou hluboce lidské, mají ctnosti svých nedostatků a nedostatky svých ctností.
— Tor.com

Nefritové město je strhující příběh krve, cti, rodiny a magie, okořeněný nečekaně něžnými konturami postav.
— NPR.org