V horách šílenství H. P. Lovecrafta 1

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině, Komiksy Nakladatelství CREW
404 Kč
(sleva 10.00%)
449 Kč

ks   
Autor H.P. Lovecraft, Gó Tanabe
Kresba Gó Tanabe
Překlad Vít Ulman
Cyklus V horách šílenství H. P. Lovecrafta 01
Série V horách šílenství H. P. Lovecrafta
Vydavatel CREW
EAN 9788076793668
Formát 165 × 235 mm, vázaná
Počet stran 296
Rok a pořadí vydání 2023 ((první))
25. ledna 1931: expediční tým dorazí do tábořiště v Antarktidě... kde najde tamní posádku mužů a tažných psů mrtvou. Těla jsou rozházena všude kolem, některá jsou zohavena, jiná podivným a chladnokrevným způsobem rozčtvrcena. Několik lidí je nezvěstných. Ještě děsivější pohled se však naskýtá na hvězdicovitou hromadu sněhu poblíž. Pod jejími pěti cípy se totiž nachází hrob – a to, co v něm leží, není člověk!

Román V horách šílenství je cestou do nitra Lovecraftova mýtu – do hlubokých jeskyní a ještě hlubších propastí času na nehostinném kontinentu, kde je uchována tajná historie naší planety. Od svého prvního vydání v dnes již kultovním časopise pulpové éry Astounding Stories ovlivnil tento příběh rozvoj hororu i science fiction po celém světě.

Japonský scenárista a kreslíř Gó Tanabe jej věrně a s velkou úctou k předloze adaptoval do podoby mangy, jejíž první polovinu najdete v této knize a jež svou kresbou a celkovým stylem připomíná spíše západní komiks, a může proto také dobře posloužit jako „vstupní brána“ pro ty, kteří se s japonským komiksem teprve seznamují.

Další obrázky