Záhady mozaiky

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Giulio Leoni
Vydavatel Metafora

V rodné Florencii byl jedním ze šesti priorů zvolen tehdy pětatřicetiletý básník: Dante Alighieri. Na tom by zřejmě nebylo nic divného a možná by si svého úřadu vcelku užíval, kdyby jej jedné noci nevzbudil biřic s hroznou zprávou: Stala se vražda!
A zatímco Dante spěchá noční tmou do kostela svatého Judy, pokouší se z vyděšeného strážce zákona dostat cože se vlastně přihodilo. Dozví se to ale teprve na místě. Obětí je mistr Ambrogio, slavný mozaikář, který byl podivně zvráceným způsobem zavražděn přímo v chrámě. Řádil snad na svatém místě sám ďábel?
Rozhodně to tak vypadá, a básník, přestože se necítí zrovna dobře, musí dostát své pověsti a pokusit se záhadu vyřešit. Nejdřív ze všeho si ale zajde do lékárny koupit lék na bolení hlavy. A tohle nevinné rozhodnutí jej strhne na nebezpečnou cestu do podsvětí, do temných zákoutí města, stejně jako lidské duše.
V šerosvitu sedmi dnů, během nichž horečně pátrá po vrahovi, se Dante setkává s tajemnými místy i postavami, které později popíše ve svém Pekle, součásti Božské komedie.
Pronikne mezi členy tajné společnosti, v krámcích spodiny narazí na špehy papeže Bonifáce VIII. i císaře, v nevěstinci najde překrásnou záhadnou tanečnici...
Historický detektivní příběh vychází ze skutečného básníkova života a tehdejších událostí, takže čtenář nejen ohromí napínavým dějem, ale také způsobí, že Dante Alighieri náhle přestane být jen jménem z povinné četby školních lavic.