Interkom 1-2/2021

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 340
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
"Františka Vrbenská napsala vzpomínku na Vikinga, který poslouchal country, Jarka Mosteckého, přetiskujeme i zamyšlení jeho spisovatelského kolegy Ondřeje Neffa, rovněž podnícené Jarkovou smrtí. Výčet smutných zpráv tím ale nekončí, Hana Mudrová nám připomíná, že nedlouho po Jarkovi nás opustila i Líba Čermáková. Ondřej Šefčík ve své recenzi Kabalou časoprostoru podrobně rozebral novou knihu Františka Novotného Dryák, o jejímž pozadí se hodně dovíte i v rozhovoru, který s autorem vedl Lukáš Visingr.
Zuzka Hloušková se po čase vrací ke knize Den v Mallwordu, Ivo Fencl nám přibližuje pozoruhodného povídkáře Jana Paula a informuje o výstavě, kterou kvůli čínskému nadělení většina z nás prošvihla, obávám se ale, že i kdyby kovidu nebylo, tak se o ní lidé nesedící každý den na Facebooku nedověděli, ani Interkom o ní neinformoval.
Saša Pavelková přichází s pozoruhodným výzkumem čtenářských preferencí slovenských fanoušků fantastiky, možná by taková anketa měla smysl i u nás. Tento úvodník píšu přesně sto let po uvedení hry R. U. R. v Národním divadle, Čapkovým robotům se také věnuje rubrika Časem s vědou a článek Františka Novotného S roboty do další stovky.
Kulinářský koutek se tentokrát věnuje jídlu ve Star Wars, Jára Míkovec pro nás zrecenzoval knihu o Pruském království, výborně tak doplňuje text Františka Novotného O české státnosti bez růžových brýlí z minulého čísla Interkomu...
Zbyla jedna stránka, už to vypadalo na mimořádný nášup Odposlechnuto, ale pak jsem raději napsal recenzi na Jejich moře, inu dobrého pomálu..." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Rozloučení s Vikingem
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Kabalou časoprostoru… a znovu
Rozhovor nejen o psaní
Vítejte v Mallworldu
Neúnavný liberalismus a Baby Yoda
James L. Cambias: Jejich moře
Povídky (českého) Jana Paula
Neviditeľná slovenská fantastika?
Edgar Allan Poe a umění u nás
Ženská kontra zlej život: VÍTĚZSTVÍ
Gastroglosa o Star Wars
Časem s vědou – leden
Machina sapienta
Časem s vědou – únor
Jsme jedné krve, ty i já
S roboty do další stovky
Christopher Clark: Prusko
Vypadá to na zklamání
Dražba podobizny Jarka Mosteckého