Interkom 4-5/2010

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Vydavatel Nová vlna
Formát 17 x 24 cm, sešit
Počet stran 31
Rok a pořadí vydání 2010 (první)
K obsahu tohoto čísla:
Výsledky Akademie SFFH za rok 2009 jsou tu. Původně jsem si myslel, že budu muset vydání Interkomu trochu pozdržet, aby nedošlo k jejich předčasnému odtajnění, ale samozřejmě to dopadá tak, že budu rád, když si je přečtete do týdne po slavnostním vyhlášení Cen Akademie.
Boris Hokr nám pro Interkom sepsal několik recenzí domácích knih, které nějakým způsobem v Akademii zabodovaly, proto dnešní Interkom vypadá trochu jako časopis jednoho autora, ale nemohl jsem odolat a neotisknout jeho články co nejdříve. Z Akademického menu mě nejvíce oslovila úvaha o antologii Memento mori na straně 11.
Před předlouhou dobou jsem s Ivanem Adamovičem dělal pro Ikarii rozhovor o jeho chystané knize Vládcové vesmíru. Kniha konečně vyšla a já opět neodolal a rozhovor přetiskl na straně 9. Nechci předbíhat, ale upřímně doufám, že si o ní hodně přečteme zase za rok v dalším Akademickém čísle.
Filip ochořel a nedodal Dogma, nebyl čas předělávat celý IK, a tak recenze Honzy Křečka obsadila místo obvykle rezervované filmům.
Martin Gilar nám ve svém Civilizačním šoku trochu zpřístupní a zpřehlední americkou politickou scénu na staně 20.
To jsou všechno zajímavé a příjemné (až na tu chřipku), ale přesto snadno očekávatelné události redakčního života. V tomto čísle však začíná i zcela nový, unikátní seriál Život s vetřelcem aneb Průvodce rodičovstvím pro scifisty, kde nám Michelle (známá již ze seriálu Jak ulovit scifistu, Interkom 2-3/2004) líčí další osudy fanynky, která už toho svého „uhnala“ a teď je najednou tak nějak těhotná. Neopouští ji ale humor ani pozorovací talent a přináší nám zajímavé srovnání se stejně postiženou kamarádkou, které ale chybí specifická scifistická přípravka. Nepřehlédněte na straně 29.
Zdeněk Rampas