Čarodějovo doupě (A)

kategorie: Antikvariát Knihy fantastika
120Kč s DPH

ks   
Autor Peter Haining, E. Nesbitová, Manly Wade Wellman, Gillian Crossová, Humphrey Carpenter, Alan Garner, Russell Hoban, Joan Aikenová, William Harvey, Jacqueline Wilsonová, John Wyndham, Roald Dahl, Ray Bradbury, William F. Nolan, Philip Pullman, Diane Wynne Jonesová
Obálka neuvedeno
Překlad Eva Fuxová
Vydavatel Metafora
EAN 9788086518305
Formát 13 x 20,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 212
Rok a pořadí vydání 2002 (první)
Stav slušný.

Dnes už se nejspíš nenajde nikdo, malý ani velký, kdo by neznal jistého rozježeného klučinu v kulatých brýlích a s kouzelnou hůlkou v ruce. Ano, samozřejmě, nejslavnější kouzelnický student Harry Potter... Jenomže co je to vlastně kouzelník? Kdo je mág, čaroděj, černokněžník? Jací jsou a co o nich vlastně víme? Z pohádek si pamatujeme, že kouzelník vládne magickou mocí a neuvěřitelné věci jsou pro něj denním chlebem. Do budoucnosti se dívá tak snadno jako jiný z okna, dokáže zaklít obyčejné lidi, proměnit je v žáby, boty, krkavce..., v co si jen vzpomene, umí vyčarovat hromadu zlata nebo se třeba stát neviditelným.

Z téhle sbírky povídek se od skutečných mistrů svého oboru můžeme dozvědět spoustu věcí, o jakých se nám dosud nesnilo. Naučíme se létat, odhalíme pradávné magické rituály a seznámíme se s problémy, které zákonitě nastanou při výchově malého draka. A dozvíme se ještě něco: Kouzelníci totiž většinou nejsou zlí, jen občas podlehnou špatnému vlivu a využijí své moci... nu, řekněme ne zrovna nejlépe. Na začátku a na konci každé povídky se pak dočteme mnoho zajímavých informací o jejím vzniku i o autorovi. To ocení zejména dospělí příznivci Harryho Pottera, které zajímá, čím se jeho tvůrkyně J. K. Rowlingová inspirovala a jací byli kouzelníci před Harrym. Povídky samy pak kromě nás "velkých" jistě nadchnou zejména mládež a starší děti. Sestavil Peter Haining.

Povídky:

Peter Haining - Svět kouzel
E. Nesbitová - Profesor da Lara a kouzlo za dvě pence
Gillian Crossová - Ďábelský ředitel
Humphrey Carpenter - Klubko duchů
Alan Garner - Grimnir a zvěročarodějka
Russell Hoban - Záhadný Oliver
Joan Aikenová - Majitelé hledačů
William Harvey - Diletanti
Jacqueline Wilsonová - Kouzlo létání
John Wyndham - Čínský hlavolam
Roald Dahl - Přání
Ray Bradbury - Neviditelný chlapec
William F. Nolan - Jmenuji se Doly
Philip Pullman - Něco ke čtení
Diane Wynne Jonesová - Stý sen Karolíny Oneirové