Imprimatur

kategorie: Antikvariát Knihy ostatní
180Kč s DPH

ks   
Autor Rita Monaldiová, Francesco Sorti
Obálka Jolana Ryšavá
Překlad Jitka Křesálková, Eva Ruxová
Cyklus Abbé Melani 01
Vydavatel Plus
EAN 9788000014630
Formát 13,8 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 692
Rok a pořadí vydání 2004 (první)
Stav velmi dobrý.

Řím 1683. Po smrti jednoho z hostů je hostinec Locanda del Donzello vzhůru nohama. Zemřel nešťastník na mor, který se toho roku objevil ve městě? Hostinec je deset dní odříznut od světa. Náhle vyvstane podezření, že mrtvý byl otráven. Abbé Melani, který je v hostinci ubytován, poprosí kuchtíka, aby mu pomohl s hledáním vraha. Neodkryje však svou totožnost: Melani je totiž nejdůležitější agent francouzského krále Ludvíka XIV.
Mezi králem Slunce a jeho manželkou Marií Terezií z habsburského rodu panuje zuřivý spor o obléhání Vídně. Král stojí na straně Turků, královna při Rakušanech. Závod plný intrik a mocenských her o secretum pestis, bacil moru, a jeho protilátku, začíná. Může o obléhání Vídně rozhodnout tato příšerná zbraň? A je možné, aby se klíč ke všemu nacházel v malém hostinci?
Abbé Melani je přesvědčen, že se Fouquet, objevitel bacilu, dostal inkognito mezi hosty hostince. Ale nejen on cestuje pod falešným jménem - i francouzský hráč na kytaru, benátský sklář, toskánský lékař, anglický uprchlík, kurtizána a neapolský astrolog - ti všichni mají co skrývat. A jeden z nich plánuje vraždu papeže Inocence XI....

Strhující kriminální román z Itálie 17. století a zároveň neobyčejně rafinovaně a barvitě vykreslený portrét doby.