Muži, kteří nenávidí ženy 2 (A)

kategorie: Antikvariát Komiksy
600Kč s DPH

ks   
Autor Stieg Larsson, Denise Mina
Kresba Leonardo Manco, Andrea Mutti
Obálka Lee Bermejo
Překlad Luděk Janda
Cyklus Milénium (Larsson) 01
Svět Milénium
Vydavatel Host
EAN 9788072949618
Formát 17,1 x 25,7 cm, brožovaná
Počet stran 160
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
Stav velmi dobrý.

Druhý díl komiksové podoby mezinárodního bestselleru a kasovního trháku.

Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení téměř čtyřicet let starého případu zmizelé dívky. Jeho pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí mladá hackerka Lisbeth Salanderová, jejíž tajemná, ztrápená osobnost může být tím chybějícím článkem.

Společně se noří do tajemství čím dál hlouběji a zjišťují, že jejich pátrání je vede po cestách, kterým ani jeden z nich nerozumí. Mikael a Lisbeth se pokusí vynést pravdu na světlo dřív, než je pohltí temnota rodiny Vangerů.

Komiksové zpracování Larssonovy trilogie je rozděleno do šesti dílů, první díl vydal Host na jaře 2013. Adaptace se ujala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafickou podobu zpracovali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW.


"Muži, kteří nenávidí ženy je výjimečná komiksová adaptace, která skutečně funguje. Pokud jste četli knihu a viděli filmy, můžete se pustit i do komiksu. Je to příběh, který znáte, avšak s moderním komiksovým zápalem a vizuálním životem hrdinů." - Jason Serafino, Complex

"Denise Mina je tu jako doma, vtrhla do švédské kriminální série bez výhrad… zábavné a inteligentní… minimalistické ztvárnění kriminálního příběhu." - IGN