Legie 5: Aga

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
288 Kč
(sleva 10.00%)
320 Kč

ks   
Autor František Kotleta
Obálka Lenka Tarwari
Cyklus Legie 05
Série Edice Fantastická Epocha
Vydavatel Epocha
EAN 9788027800735
Formát 11,2 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 328
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
Nejobávanější členka posádky vesmírné lodi Kraksna byla unesena. Kapitán Moravec vyráží na záchrannou misi, která je podle zbytku osazenstva nejpitomějším nápadem od… no, mají už za sebou hodně pitomých nápadů, ale tenhle rozhodně patří mezi pět nejhorších. Enlilové mezitím pořádají na Kraksnu hon a šmejdí po celém vesmíru, aby dostali její posádku i technologie pradávné civilizace rutašů. A to pořád není nic proti tomu, co Moravce čeká při záchraně Agy. Kolik ocasů bude muset usekat, než získá zpátky ještěrku, jejímž největším přáním je vyrvat mu páteř z těla?
 
Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, ve vesmíru Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, který je temný, krutý i zábavný, jak jen to cenzura nakladatele dovolí.

---

František Kotleta (*1979)
Autor dobré dvacítky knih, z nichž každá se stala bestsellerem. Nejprodávanějším spisovatelem v rámci české fantastiky se stal už díky své prvotině Hustej nářez (2010), ze které se nakonec stala série pěti knih popisujících boj upírů proti mimozemšťanům o nadvládu na Zemi. Mezi jeho nejslavnější romány patří ty z postapokalyptické série Spad a také cyklus paranormálních detektivek s religionistou Tomášem Koskem, který zahájila kniha Příliš dlouhá swingers party (2014). Jeho poslední romány jsou postapunkový Underground (2020) a Underground: Revoluce (2021), popisující příběh transhumánních prostitutek v Praze roku 20107.
Je rovněž editorem antologií Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy, Ve stínu magie, Krásky a vetřelci, Zákon genu, které představily současnou fantastiku tisícům nových čtenářů.
Projekt LEGIE je jeho vysněnou sérií. 


Kristýna Sněgoňová (*1986)
se objevila na české fantastické scéně jako zjevení. Ostřílená povídkářka zaujala už svou prvotinou Krev pro rusalku (2018, 2021), drsnou noirovou detektivkou o světě, kde magicky nadané víly žijí na okraji společnosti a živí se jako prostitutky. Její kniha se během roku dočkala dotisku i audioknihy. Podobně drsná Zřídla (2019) ji etablovala jako zkušenou autorku, jež v roce 2020 výrazně zaujala veřejnost sérií Města – originálním postapokalyptickým světem, kde se lidé pokusili zachránit civilizaci díky vyvýšeným městům chráněným před nebezpečím, na které jeho obyvatelé už dávno zapomněli. Tuto sérii dosud tvoří romány Město v oblacích (2020) a Země v troskách (2021).