Lorenzo il Magnifico

kategorie: Hry Deskové hry, Novinky
842 Kč
(sleva 15%)
990 Kč


VYPRODÁNO

Autor Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Simon Luciani
Vydavatel Albi
EAN 8590228029836
Počet hráčů: 2 - 4
Věk: 12+
Doba hry: 60+ min.

Ve strategické hře Lorenzo il Magnifico se chopíte role hlavy mocného šlechtického rodu v renesanční Florencii. Budete dobývat slávu a prestiž, abyste získali více vítězných bodů než ostatní.
Členy své rodiny vyšlete do florentských ulic naplňovat vaše záměry. Někteří budou usilovat o nové zdroje, jiní pro vás dobudou nová území, další zajistí výstavbu honosných budov, podporu ze strany vlivných osobností či uskutečnění velkolepých činů.
Na dalších místech pak bude možné těchto úspěchů dále využít.
Členové rodiny nejsou všichni stejní: na začátku každého kola hodíte třemi kostkami, čímž určíte hodnotu jednotlivých členů rodiny pro dané kolo. Jejich hodnota je přitom klíčovým faktorem, který ovlivňuje, na co smíte člena rodiny využít a co vám přinese.

Existuje více cest, jak získat vítězné body, a nelze přitom podcenit ani vztahy k církvi. Partie hry se dělí na 3 etapy, každá z nich se pak skládá ze 2 kol. Na konci každé etapy budete muset osvědčit svou víru - kdo se modlil málo (nebo nejde papeži na ruku), bude přísně potrestán.
Po 6 kolech dojde k závěrečnému vyhodnocení - hráč, jemuž se podařilo získat nejvíce vítězných bodů, zvítězí.


Herní materiál:

herní plán, 4 desky hráčů, dřevěné figurky zdrojů, 4 zakrývací destičky, 16 válečků členů rodiny, 21 destiček exkomunikace, 12 kostiček exkomunikace, 16 označovacích kotoučů, 96 akčních karet, 4 osobní bonusové destičky, 33 mincí, 3 hrací kostky, 20 karet vůdců, 4 aršíky nálepek, igelitové sáčky, přehledové listy a pravidla.

Další obrázky