Muži, kteří nenávidí ženy 1

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč


VYPRODÁNO

Autor Stieg Larsson, Denise Mina
Kresba Leonardo Manco, Andrea Mutti
Obálka Lee Bermejo
Překlad Luděk Janda
Cyklus Milénium (Larsson) 01
Svět Milénium
Vydavatel Host
EAN 9788072948451
Formát 17,2 x 25,8 cm, brožovaná
Počet stran 152
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
Světový fenomén nyní v komiksové podobě.

Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci, prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před čtyřiceti lety.

Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů.

Trilogie Milénium švédského autora Stiega Larssona se stala celosvětovým fenoménem, nyní vychází první díl série v komiksové podobě. Text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW. Komiksové zpracování trilogie je rozděleno do šesti dílů, Muži, kteří nenávidí ženy I (v anglofonních zemích vyšlo pod názvem Dívka s dračím tetováním, The Girl with the Dragon Tattoo) jsou prvním z nich.

---

Scény s Lisbeth jsou úchvatné. Její postava je tajemná, hluboká a podmanivá. Můžete strávit hodiny zkoumáním Lisbetiných dialogů a řeči těla a pořád nacházet nové vrstvy. - Jason Serafino, Complex

Ze všech popkulturních výtvorů posledních let, od Harryho Pottera po Lady Gaga, žádný není tak temný, zraněný a těžko postižitelný jako Lisbeth Salanderová, hrdinka trilogie Milénium od Stiega Larssona… je to superhrdinka pro dospělé. - Vogue

Úžasně napínavé... inteligentní, geniálně vystavěný, naprosto strhující thriller. - The Washington Post