Naučte se malovat: Akrylové barvy

kategorie: Obrazová alba, Novinky
296 Kč
(sleva 10.00%)
329 Kč


VYPRODÁNO

Autor Gill Barronová
Cyklus Naučte se kreslit
Vydavatel Zoner Press
EAN 9788074131462
Formát 20 x 25,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 176
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
300 tipů a technik pro snadné malování.

Malování je snadné, když malovat neumíte – jakmile malovat umíte, je tomu právě naopak. E. Degas

Technika akvarelu je náročná, olejomalba je nákladná a pomalá; akrylové barvy jsou ideální možností jak pro začátečníky, tak pro zkušené malíře.

Akrylové barvy jsou moderní médium, které vám poskytne naprostou volnost v realizaci vašich uměleckých představ a současně je zvládnutí techniky práce s ním rozhodně jednodušší než při použití akvarelových či olejových barev. Autorka knihy, Gill Barronová, maluje technikou akrylu již 40 let a za tu dobu nasbírala množství zkušeností a řadu z nich představuje ve své knize. Výběr doporučení, rad, oblíbených tipů a triků je určen nejen naprostým začátečníkům, ale bude zajímavý i pro zkušené malíře.

Kniha je vedena ve velmi praktické rovině, ale autorka se věnuje i potřebným teoretickým základům, jako je např. teorie barev, vývoj a představení některých stylů a žánrů, které souvisejí s akrylovou malbou, a samozřejmě i historii tohoto média. Většinu knihy však představují základní a pokročilé praktické postupy a ukázky tvorby. Porozumíte sériovým číslům barev, naučíte se namíchat realistické pleťové tóny, dozvíte se, co je vhodné nakoupit a co je jen vyhazováním peněz. Kniha vám poradí, jak ušetřit za pomoci těch nejlevnějších materiálů, které máme doma, a dovede vás až na samý konec tvorby k paspartování a rámování obrazů. A ty nejodvážnější poučí i o možnostech vystavování, prezentace a prodeje vlastních děl.

Kniha obsahuje 10 projektů, na kterých má čtenář možnost sledovat umělce krok za krokem při práci. Jsou zde cenné rady, jak volit téma malby, jak se naučit dívat, hledat a posuzovat vhodné objekty pro obraz, ale také jak uspořádat prostředí, ve kterém budete pracovat.

A v neposlední řadě je v knize velké množství reprodukcí kvalitních obrazů různých autorů, jejichž detailním studiem se vaše vlastní práce určitě posune směrem kupředu.