Macík a maminka

kategorie: Komiksy V češtině, Knihy - beletrie Dětské, Novinky
224 Kč
(sleva 10.00%)
249 Kč

ks   
Autor Jitka Hinková, Radka Judáková, různí
Kresba Josef Quis, různí
Obálka neuvedeno
Vydavatel Echo Inzert s.r.o.
EAN 9788027053179
Formát 20,7 x 27,7 cm, brožovaná
Počet stran 154
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
POZOR: Kniha obsahuje pouze velmi jednoduché komiksy, které zabírají cca třetinu stran, a komiksové ilustrace.

Milí čtenáři,
před pěti lety se v dětském časopise Dráček narodil kocourek Macík. Byl stejně roztomilý a hravý jako všechna koťata na světě. Ale jak rostl, začal se od ostatních čtyřnohých chlupáčků odlišovat. Nenapadlo by ho třeba prohánět myšky po dvoře nebo chňapat po mouchách. Tenhle náš Macík čte knížky o dinosaurech, provádí nejrůznější pokusy, zkoumá, jak se z housenky stává motýl, pozoruje úplněk, slaví Vánoce i Velikonoce… zkrátka objevuje zákonitosti přírody a baví ho zároveň i svět lidských kamarádů.

Macík se díky své zvídavé povaze dostává často do situací, z nichž mu jeho moudrá a věčně dobře naladěná maminka musí pomáhat. Mnohdy ale úplně stačí, když mu nějaký problém jednoduše a po maminkovsku objasní a Macík si tohle její vysvětlení zapíše do své chytré kocouří hlavičky.

Pro všechny, kdo neznají časopis Dráček, už jen malá poznámka na závěr: Na každý díl komiksu o nezbedném kocourkovi Macíkovi navazuje stránka či dvě, které téma z komiksu dále rozvíjejí. Někdy se jedná o hravou encyklopedii, jindy o malované čtení, zábavný kvíz, krátkou pohádku či nápad na jednoduché tvoření. Tohle uspořádání bylo zachováno i v této knižní podobě, protože nápad se setkal u čtenářů a jejich rodičů i prarodičů s velkým úspěchem.

Tak ať se vám knížka líbí a ať se Macík, kocourek, který nikdy nebude dospělý, stane i vaším kamarádem.