Nejhloupější anděl

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy, Knihy - beletrie Humor
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Christpher Moore
Obálka neuvedeno
Překlad Tomáš Jeník
Vydavatel Triton
EAN 9788075537454
Formát 15 x 20,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 296
Rok a pořadí vydání 2019 (druhé upravené)
Byl předvečer (no dobře, spíš předtýden) Vánoc a všichni obyvatelé maličké vesničky Borová zátoka v Kalifornii zuřivě nakupovali, balili dárky, sebe na cesty a všeobecně se dostávali do prázdninové nálady. Vždyt´ byl přece svátek ště-ště-štěstí a pohody.

Ale zdaleka ne všichni byli šťastní. Malý Joshua Barker zoufale toužil po vánočním zázraku. Ne, nebyl na smrtelné posteli, ne, jeho milovaný pes se nikam nezaběhl. Ale Josh si byl naprosto jistý, že právě viděl, jak Santa dostal po hlavě rýčem, a tak se sedmiletý kluk urputně modlil: Prosím, Santo, vstaň z mrtvých.

Ale počkat! Opodál poletuje anděl. (Poletuje, chápete?) Není to nikdo jiný než archanděl Raziel, který přišel na Zem hledat dítě, které má veliké přání. Náš anděl se bohužel nepyšní zrovna nejzářivější svatozáří, a než stihnete říct "rolničky, rolničky", celou svou posvátnou misi totálně pokazí a uvrhne obyvatele Borové zátoky do nepředstavitelného vánočního chaosu, jehož vrcholem bude nejdivočejší a nejhrůznější vánoční večírek, jaký kdy městečko zažilo.