Opskurno

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
350 Kč
(sleva 10.00%)
389 Kč

ks   
Autor Andrew Caldecott
Překlad Petra Johana Poncarová
Cyklus Opskurno 01
Vydavatel Host
EAN 9788075774385
Formát 14,1 x 20,7 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 480
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Město Opskurno si žije uzavřeno samo do sebe — navzdory pozoruhodné architektuře, průkopnické vědě a neobvyklým rituálům se o něm nezmiňují žádné mapy ani průvodce. Královna Alžběta I. město oddělila od zbytku Anglie a jeho nezávislost podléhá jediné znepokojivé podmínce: je přísně zakázáno studovat opskurenské dějiny… Pod kouzelně výstředním zevnějškem totiž číhá tajemství tak temné, že ho nikdo nesmí znovu objevit, natož znovu použít.

Jenže tajemství mají sklon vycházet najevo. Do města přijíždějí dva zvídaví cizinci: Jonáš Oblong, který má na opskurenské škole vyučovat moderní dějiny (hlavně nic místního a nic před rokem 1800), a zlověstný miliardář sir Veronal Lapillus, který se chystá renovovat zpustlé panské sídlo.

Třebaže Lapilla i Oblonga pohánějí protichůdné motivy, oba se snaží spojit si minulost a přítomnost a nakonec soupeří s časem i mezi sebou navzájem… Tento závod může mít smrtící a apokalyptické následky — nejen pro Opskurno.

-----

Pokud by J. K. Rowlingová povolila Jasperu Ffordemu zdokumentovat deset let dění v Příčné ulici, výsledek by nejspíš vypadal podobně jako Opskurno.
-Tor.com

Přestože Opskurno má jedinečné vlastnosti, patří také bezpochyby k tradici: obzvláště anglické vlně fantastiky. Je nemožné román číst, aniž pomyslíte na velikány — Lewise Carrolla, Mervyna Peaka, Neila Gaimana nebo Susannu Clarkovou.
- The Irish Times