Páté roční období

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
350 Kč
(sleva 10.00%)
389 Kč

ks   
Autor N. K. Jemisinová
Obálka Eky Studio
Překlad Roman Tilcer
Cyklus Zlomená země 01
Vydavatel Host
EAN 9788075775603
Formát 14 x 20,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 432
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Takhle vypadá konec světa. Už zase.

Během jediného týdne se stanou tři strašné věci.

Essun, která se skrývá v jednom tichém městečku jako obyčejná učitelka, přijde domů a zjistí, že manžel surově zavraždil jejich syna a unesl dceru. Mocné Sanzedské císařství, jež bylo po tisíc let nositelem pokroku a základem civilizace, se zhroutí, protože jistý šílenec pomstychtivě zničí jeho největší město. A co je nejhorší, v srdci jediného světového kontinentu se začne rozevírat velká rudá trhlina, která chrlí tolik popela, že zakryje oblohu na celé roky. Nebo staletí.

Toto je ale Tišina, svět, kde boj o život není zdaleka ničím novým a kde větší strach než dlouhá chladná noc budí orogénové – ti,kdo ovládají sílu zem jako zbraň. Essun si uvědomí, kým je, a rozhodne se získat dceru zpátky.

Je jí jedno, že se svět kolem ní rozpadá. Bude-li to nutné, klidně ho sama zničí, jen aby dosáhla svého.

Nejúspěšnější fantasy série v historii — vítěz ceny Hugo třikrát v řadě.

-----

Páté roční období je silný epický román o objevování, bolesti a žalu, zasazený do krajiny mnohokrát rozbitého světa, a s postavami, které jsou samy velmi zničené a plné rozporů. Tento román od svých čtenářů něco vyžaduje, ale pak je za to bohatě odmění; je to jedna z oněch knih, které se po hlubším promyšlení a opětovném přečtení stávají ještě působivějšími.
- SFFWorld

Intenzivní, vzrušující román, ve kterém jde každý den o přežití a který se odehrává ve fascinujícím, originálním a nebezpečném světě plném tajemství. Nemůžu se dočkat pokračování!
- Martha Wellsová, spisovatelka

Ambiciózní kniha. Tvorba N. K. Jemisinové je součástí pomalé, ale zásadní změny ve sci-fi a fantasy.
- The Guardian