Pragocalypsa 3: Dědictví zkázy

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč

ks   
Autor Jan Urban
Obálka Dominik Broniek
Cyklus Pragocalypsa 03
Vydavatel Fantom print
EAN 9788075940636
Formát 14,5 x 20,5 cm, brožovaná
Počet stran 400
Rok a pořadí vydání 2020 (druhé)
Třetí díl velmi úspěšné vtipné fantasy o partě českých X-menů, kteří se snaží zachránit svět před apokalypsou, která začíná v Praze… Jsou věci, kterým se v životě občas prostě nevyhnete, i když o nich víte kdovíjak dlouho dopředu.

Například návštěva rodinné oslavy, zubařská prohlídka u doktora Moriartyho, nemanželské dítě, středně závažná pohlavní choroba, pavouk velikosti dlaně v záchodové míse nebo třeba apokalypsa. Situace v hroutící se Praze se vymkla z rukou. Řád výjimečně nadaných českých vlastenců musel město ve spěchu opustit, aby si zachránil alespoň holý zadek. Trhlina do jiných dimenzí i přes pokusy o její uzavření přetrvala a nezvaní návštěvníci se skrz ni do pražských ulic dál hrnou jako turisti na Karlův most.

Phobos, nový vůdce řádu, ovšem rozhodně nehodlá stát jen tak stranou a přihlížet totální zkáze. Prahu a celou zemi totiž kromě vzájemně soupeřících bohů, polobohů a mytických kreatur stále ještě ohrožují i cizáčtí mágové. Rozhodne se proto naplánovat akci s krycím názvem Rekonkvista, v níž nepůjde o nic jiného, než o definitivní uzavření transdimenzionální trhliny a osvobození Prahy od uzurpátorských bohů a po moci bažících cizáků.

Mission impossible? Docela určitě! Řádu nezbývá nic jiného, než se vydat na poslední štaci. V troskách hlavního města na ně ale čeká nebezpečí na každém centimetru. Bude to boj do poslední kulky. A plán? Všem přeběhlickým okupantům bez milosti rozšmelcovat ksicht a vystavit jednosměrnou letenku do pekla! Zbude ale po osvobozovací akci tisíciletí vůbec ještě něco, co bude stát za záchranu?