Vetřelci Omnibus - kniha první

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
809 Kč
(sleva 10.00%)
899 Kč


VYPRODÁNO

Autor Mark Verheiden
Kresba Mark A. Nelson
Cyklus Vetřelci Omnibus 01
Svět Vetřelci
Série Omnibus
Vydavatel BB art + Crew
EAN 9788073815493
Formát 16,5 x 23,6 cm, vázaný s přebalem
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2009 (první)
První kniha kompletních sebraných vetřelčích spisů přímo navazuje na události filmů… jen se tentokrát hrozba přenese přímo na Zemi. Přeživší hrdinové z filmových dílů, pohybující se na samém pokraji šílenství, musí znovu zasáhnout a pustit se do boje. Jak proti vetřelcům, tak proti sektám, které je uctívají, tak korporacím, které z nich chtějí mít dokonalou zbraň.
Jenže vetřelci nechtějí nikomu sloužit a nestojí o to, aby je někdo uctíval. Chtějí jen zabíjet.

Billie chtěla jen to, co si přejí všechny děti – hřejivý pocit bezpečí rodinného krbu a sounáležitosti lidského spojení. Místo toho se ocitla v nekončící noční můře. Wilks byl mariňák s takřka neodpustitelnou slabinou: měl srdce. Osud je nemilosrdně vrhl do poslední pekelné noci invaze vetřelců na vzdálenou vesmírnou kolonii a přinutil je společně bojovat o přežití.
O třináct let později je Wilks ve vězení a Billie v psychiatrické léčebně. Strašlivé zážitky masakru na Rimu se jí nesmazatelně vryly do paměti. Oba dva se opět setkají, aby se vrátili tam, kde se to všechno odehrálo, a konečně se vypořádali s minulostí… a s mimozemskými monstry, která jim zničila život i sny.

Komiksová série Vetřelci patří k nejvýraznějším počinům vydavatelství Dark Horse Comics. Vzala celé odvětví doslova útokem, věrně zachytila kouzlo filmové legendy a rozšířila její vesmír způsobem, kterému tleskají fanoušci Vetřelců po celém světě.

Podobně jako příběhy ze světa Predátorů, i Vetřelce nastartoval Mark Verheiden, který je u nakladatelství Dark Horse od samého začátku a je specialistou na rozvíjení filmových příběhů. Má na kontě i pár scénářů: třeba k Masce, Timecopovi, či seriálu Battlestar Galactica. Taky občas produkuje – třeba hororovou komedii My Name is Bruce. A jelikož se nemusel nechat svazovat rozpočtem, mohl rozvinout příběh do takové šířky a velkoleposti, na jakou filmaři s tehdejší trikovou technikou prostě neměli.
První jeho komiks ze série Vetřelci se objevil už v roce 1988, jmenoval se Epidemie a volně navazoval na druhý film. A zatímco filmová série směřovala spíše ke komornějším snímkům, tak komiksy rozjely vetřelcovskou ságu přesně tak, jak to bylo původně zamýšlené – s invazí na Zemi, s náboženskými fanatiky, nelítostnými korporacemi, mimozemskými civilizacemi a masivními bojovými scénami. Prostě jako velkolepý sci-fi epos.
Na Vetřelcích se podílelo mnoho opravdu zajímavých kreslířů. Vedle klasického Marka A. Nelsona se v téhle knize představí i Sam Kieth, který se později proslavil autorskou sérii Maxx – a Vetřelec je jedním z jeho prvních uměleckých počinů! Vedle něj zaujme precizní malbou Den Beauvais, který kromě Vetřelců vytváří hlavně obálky – ke komiksům ze série Star Wars, Mortal Kombat, Predátor či Starship Troopers, ke knihám Isaaca Asimova, Margaret Wiesové a Pierse Anthonyho a i k hrám na hrdiny.