Operace Akvitánie

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Robert Ludlum
Vydavatel Domino

Americký právník Joel Converse se v Ženevě nečekaně setkává se svým bývalým spolužákem, který po několika hodinách umírá u jeho nohou a předává mu strašlivý odkaz: ?Generálové... Vrátili se... Akvitánie!" Joel postupně zjišťuje, že Akvitánie představuje hrůzný symbol nové zničující síly, spiknutí bývalých vysokých důstojníků odhodlaných podrobit si civilizovaný svět - za každou cenu. Jejich cílem je vyvolat globální chaos, pak se zjevit jako spasitelé seslaní z nebes a nastolit diktaturu policejně fašistického státu.
Z mírumilovného právníka se náhle stává štvanec, nejhledanější člověk planety, pronásledovaný po nejtemnějších koutech Evropy neviditelnými nepřáteli, donucený znovu bojovat o holý život podle brutálních pravidel, na která by nejraději zapomněl.
Současně se však musí vžít do role lovce, který jako jediný může postavit hráz nastupující vládě zla. Není nikdo, komu by mohl svěřit zdrcující tajemství, a jeho přežití závisí pouze na tom, zda se mu podaří zastavit konspiraci, která svými chapadly zasahuje do nejdůležitějších metropolí. Joel Converse ví, že vysvobodit svět ze smrtelného nebezpečí může pouze on a žena, kterou kdysi miloval a ztratil...