Preacher: Pradávná historie

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
539 Kč
(sleva 10.00%)
599 Kč

ks   
Autor Garth Ennis
Kresba Steve Pugh, Carlos Ezquerra, Richard Case, Steve Dillon
Obálka Glenn Fabry
Překlad Štěpán Kopřiva
Cyklus Preacher 10
Vydavatel BB art
EAN 9788074611469
Formát 17,2 x 25,7 cm, brožovaná
Počet stran 280
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Zlý, ještě horší a ošklivý

Při svém pátrání po uprchlém Bohu, kterého hodlá hnát k odpovědnosti, narazil Jesse Custer na spoustu divných existencí – a není žádným překvapením, že mnohé z nich mají svůj vlastní podivuhodný příběh.

Pradávná historie je sbírkou několika takových příběhů, které původně vyšly jako samostatné speciály. V hlavních rolích tu vystupují některé z nejbarvitějších vedlejších postav série Kazatel: „Svatý zabiják“ nám vyjeví kompletní proces vzniku Custerovy nadpřirozené nemesis, jenž se odehrál jak na zamrzlých pláních Divokého západu, tak v těch nejžhavějších zákoutích samotného pekla; „Hoši z Jihu“ se ohlédnou za idyličtějšími časy čtyřiadvacetikarátových buranů Jodyho a T. C., kteří za radostné pomocí celého arzenálu klišé akčních filmů čirou náhodou překazí plány mezinárodních teroristů; v „Příběhu-Vy-Víte-Koho“ pro změnu zavítáme do světa frustrujícího dospívání na maloměstě, abychom byli svědky tragické frašky, která dala světu Prdelmana; a v Cassidyho flashbacku „Krev a whisky“ odkryjeme něco z temné minulosti tohoto irského upíra spojené s neworleánským společenstvím Les Enfants Du Sang.

Pradávná historie vychází jako závěrečná kniha preacherovské série, ságy, která patří k nejoceňovanějším titulům devadesátých let. Scenárista Garth Ennis a kreslíř Steve Dillon ji stvořili coby moderní americkou epopej, v níž dojde na tak zásadní věci jako život, smrt, lásku i vykoupení, nemluvě o věcech ještě zásadnějších jako je spousta sexu, alkoholu, krve a zbraní – a to ani nezmiňujeme anděle, démony, Boha, upíry a úchyly všech druhů. Pradávná historie představuje rozloučení s jedním z nejdivočejších a nejintenzivnějších příběhů, jaký se v komiksovém formátu kdy objevil.

POZOR: Svazek obsahuje příběhy Hoši z jihu a Krev a whisky, vydané před časem v magazínu Crew.