Legie 1: Operace Thümmel

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor František Kotleta
Obálka Jiří Miňovský
Cyklus Legie 01
Vydavatel Epocha
EAN 9788075579751
Formát 11,3 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 344
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. Taková jsou pravidla tam venku. Lidé to zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila invazní flotila neznámé civilizace. Krátká, ale tvrdá válka srazila lidstvo na kolena a udělala z něj otroky mimozemských dobyvatelů. Otroky, kteří si zaslouží život, jenom pokud budou svým majitelům věrní a užiteční. Ale dokud stojí poslední voják odporu, je tady vždycky naděje. Minimálně na pořádnou pomstu. A možná i něco víc.
Vítejte v sérii Legie – novém světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.

---

Z doslovu Františka Kotlety:
Vítejte ve světě Legie
Je to už přes deset let, co jsem napsal příběh Bratrstva krve, zběsilou akční jízdu o boji upírů proti mimozemšťanům. Jízdu, kde se obyčejní lidé stali jen náplní do masového mlýnku mezi mocnými bytostmi dvou světů. Celou dobu mi ale ležela v hlavě otázka – co kdyby lidé neměli upíry a museli si s nepřátelskou invazí poradit sami? Jak by to vypadalo? Řešil jsem to s Kristýnou Sněgoňovou, jednou z nejnadanějších spisovatelek, jaké jsem kdy potkal, a tak vznikl svět Legie. Příběh lidí, kteří se musí vypořádat s mimozemskou invazí. Bez ochrany tajemných upírů, bez schopnosti odolat kulkám… Lidí, kteří se musí vypořádat s tím, co nás možná čeká – až přiletí zákeřní emzáci a namelou většinu z nás do separátu. Příběh posádky lodi Kraksna, teda vlastně Vzdorující, je jiný příběh, než jsem dosud napsal. Nejde jen o to, že se odehrává ve vesmíru, ale snažil jsem se, aby byl méně zběsilý a víc uvěřitelný. Jestli se to povedlo, je jenom na vás.
Celá série bude mít dvanáct dílů, které s Kristýnou chystáme, takže teď stojíte na prahu velkého dobrodružství, které jsme pro Vás nachystali. Každý příběh bude uzavřený, takže je klidně můžete číst na přeskáčku nebo si vybrat jenom ten, co bude mít na obálce pěknou holku. Je to pouze na Vás. My uděláme všechno proto, abychom Vám dali to nejlepší dobrodružství, jaké jsme schopni vytvořit.


František Kotleta (*1979)
Autor dvacítky knih, z nichž každá se stala bestsellerem. Nejprodávanějším spisovatelem v rámci české fantastiky se stal už díky své prvotině Hustej nářez (2010), ze které se nakonec stala série pěti knih popisujících boj upírů proti mimozemšťanům o nadvládu na Zemi. Mezi jeho nejslavnější romány patří ty z postapokalyptická série Spad a také cyklus paranormálních detektivek s religionistou Tomášem Koskem, který zahájila kniha Příliš dlouhá swingers party (2014). Je také editorem antologií Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy a Ve stínu magie, které představily současnou fantastiku tisícům nových čtenářů.
Projekt Legie je jeho vysněnou sérií.

Kristýna Sněgoňová (*1986)
se objevila na české fantastické scéně jako zjevení. Ostřílená povídkářka zaujala už svou prvotinou Krev pro rusalku (2018), drsnou noirovou detektivkou o světě, kde magicky nadané víly žijí na okraji společnosti a živí se jako prostitutky. Její kniha se během roku dočkala dotisku i audioknihy. Podobně drsná Zřídla (2019) ji etablovala jako zkušenou autorku, jež v roce 2020 výrazně zaujala veřejnost románem Město v oblacích – originálním postapokalyptickým světem, kde se lidé pokusili zachránit civilizaci díky vyvýšeným městům chráněným před nebezpečím, na které jeho obyvatelé už dávno zapomněli.