Temný rytíř: Historie Batmana a zrod nerdů

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction, Komiksy V češtině
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Glen Weldon
Obálka Martin Svoboda
Ilustrace různí
Překlad David Koranda
Svět Batman
Vydavatel Paseka
EAN 9788074329470
Formát 13,3 x 20,6 cm, vázaná
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Věděli jste, že redaktoři Batmana dali publiku možnost telefonicky hlasovat o životě a smrti vedlejší postavy? Že batmanovské filmy změnily Hollywood? Že Batman nepřímo stál na počátku fenoménů, jako jsou internetová diskusní fóra nebo fanouškovské weby? Že byl zneužitý v rámci gay paniky a v křížovém tažení proti komiksu? Nebo že napomohl oblibě psaní takzvané fanfikce?
Díky téhle knize si odteď mnohem víc užijete jakýkoli příběh s Batmanem. Zkušený publicista a fanoušek Glen Weldon dává do souvislostí podoby a interpretace Temného rytíře od jeho zrodu v komiksu před osmdesáti lety až po nedávnou minulost. Přibližuje pozadí vzniku a kvality milovaných i nenáviděných děl: Nechybí kultovní televizní seriál ze 60. let, filmy od Tima Burtona, Joela Schumachera a Christophera Nolana, animovaná verze z 90. let ani nejslavnější komiksy od Neala Adamse, Franka Millera, Alana Moora nebo Granta Morrisona.

Batmanův život se prolíná s všeobecnými trendy v populární kultuře a v komiksových vesmírech DC a Marvel. Kniha vypráví také o tom, jak se zrodila skupina zarytých fanoušků, kteří si žárlivě střeží to, jak má podle nich Batman vypadat. Weldon ukazuje vzestup nerdů, kteří svým zápalem dokázali obohatit běžné publikum a mainstream, ale mezi nimiž se pravidelně objevují tací, jejichž vášeň se proměňuje v nenávist. Zábavná kniha, kterou si pochvalují také oceňovaní scenáristé jako Tom King nebo Scott Snyder, vám otevře cestu k novému čtení superhrdinských příběhů.