Už je to tady!

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
206 Kč
(sleva 10.00%)
229 Kč

ks   
Autor různí
Obálka Jaroslav Svoboda
Ilustrace Jaroslav Svoboda
Vydavatel Fortna
EAN 9788090782433
Formát 10,5 x 14,8 cm, brožovaná
Počet stran 348
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Třetí sbírka re-pre je na světě! Už potřetí se mírně obměněný česko-slovenský autorský tým vrátil do světa re-pre (real prediction), aby nám na příkladu dalších 10 humoristicky laděných povídek předvedl, co všechno mohou v našich životech opanovat moderní technologie, pokud jim to dovolíme. Veškeré paralely s naší realitou vč. celosvětového hegemona Malý&Slabý jsou čistě náhodné! Povídky tvoří propojenou mozaiku příběhů a volně navazují na první re-pre sbírku Odpor je zbytečný (2012) a druhou s názvem My jsme vám to říkali (2014). Byť jsou knížky malého formátu (reprekaps), umí překvapit a není radno ani jednu podceňovat! Naprosto famózní ilustrace a grafiku vytvořil Jaroslav Svoboda.


Obsah:

Františka Vrbenská: Člověče, máš být rád, nebo se máš bát? (konverzačně nabitá předmluva)
Anna Olejárová: Už je to tu! (znova)*
Jaroslav Svoboda: Kudy cestou do pohádky
Dagmar Pirochová: Příští zastávka: Hadovitá
Eva Hauserová, Jan Hloušek: Burnout
Martin Vondráček, Dagmar Pirochová: TIRAN v Ráji
Lenona Štiblaríková: Hra pre domácich maznáčikov*
Martin Vondráček: Růžové mámení
Dagmar Pirochová: Supermatky rulezz
Jan a Zuzana Hlouškovi: Instantní pes
Jaroslav Svoboda, Jan a Zuzana Hlouškovi: Co vyprávěl starý abot
*povídky ve slovenštině
Anotace na obálce:

Je nesporné, že kybernetizace lidského života je naprosto nutným a zákonitým vyústěním antropologického vývoje lidského druhu. Malá počítačová firma, kterou jsem založil na sklonku minulého tisíciletí, je toho důkazem. Dnes si bez digitálních produktů mé nyní již celoplanetární korporace nelze vůbec představit život moderního člověka v jakémkoli koutu naší planety.
Má-li snad někdo stále ještě drobné pochybnosti či snad pocit, že by se vývoj naší civilizace nachýlil směrem k jakési globální katastrofě, určitě tyto liché obavy rychle odezní, jakmile si pozorně přečte, co tato jedinečná kniha nabízí. Aneb jak říká antický filozof Platoteles (jež se stal jedním z prvních myslitelů kybernetismu): „Bez brku pergamen nezaplníš a bránici nepolechtáš.“
Jednotícím principem všech povídek nezávislé skupiny spisovatelů v žánru real prediction (re-pre) je především inteligentní humor a schopnost vytvořit skutečnou mozaiku příběhů. Každý její dílek nese společné poselství: Už je to tady! A mají pravdu. Všichni už žijeme on-line a kdo ještě váhá s dvacetičtyřhodinovým připojením, váhá marně; dříve či později prostě bude připojen také.