Zkáza ostrova Sachalin

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
404 Kč
(sleva 10.00%)
449 Kč

ks   
Autor Eduard Verkin
Obálka Michaela Treuerová
Překlad Lukáš Klimeš
Vydavatel Kniha Zlín
EAN 9788076621497
Formát 13,2 x 20 cm, brožovaná
Počet stran 456
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Postapokalyptická sci-fi v duchu nejlepší ruské klasiky!

Svět zničí jaderná válka mezi USA a Severní Koreou – ty, co přežijí, navíc postihuje zákeřný virus, který je mění v?živoucí mrtvoly. Nedotčené zůstalo jen Japonsko a ruský ostrov Sachalin, ležící kousek na sever od Japonska a na východ od Ruska. Sachalin je přelidněn Číňany, Korejci a Japonci a podmínky na něm připomínají peklo – pracovní tábory, etnické čistky, lynče, znásilňování…Lila, dcera Rusky a Japonce, se na ostrov coby doktorandka v oboru aplikované futurologie vydává v doprovodu profesionálního zabijáka Arťoma, aby zkoumala podmínky v tamních věznicích a celkovou situaci na ostrově. Už tak nebezpečná výprava se změní v holý boj o přežití, když ostrov postihne zemětřesení, všechna vězení a tábory jsou zničeny, a navíc se ostrov přiblíží k Rusku natolik, že na něj mohou vniknout virem infikovaní lidé.

Zkáza ostrova Sachalin je první Verkinův román pro dospělé a po svém vydání v roce 2018 zaznamenal úspěch doma i ve světě. V Rusku si vysloužil dvě nominace na prestižní literární ocenění a práva se prodala do více než deseti jazyků.

---

„Tohle není obyčejný sci-fi thriller, je to bible nového věku.“ – krupasbp.ru

„Zkáza ostrova Sachalin je tak brilantně napsaný román, že je pro mě naprostou senzací.“ – Andrej Rubanov, renomovaný ruský autor