Řadová loď - SLEVA

kategorie: , Knihy - beletrie Dobrodružné, Knihy - beletrie Historické, Novinky
150Kč s DPH

ks   
Autor C. S. Forester
Obálka Milan Fibiger
Ilustrace Zdirad J. K. Čech
Překlad Leonid Křížek
Cyklus Kapitán Hornblower 07
Vydavatel United Fans a.s.
EAN 9788086129273
Formát 15 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 272
Rok a pořadí vydání 2004 (druhé)
POZOR: Jde o poslední výtisky - nečtené, ale více či méně mechanicky poznamenané dlouhodobým vystavováním, skladováním či distribucí.

Druhý díl Ságy o Hornblowerovi. V tomto pokračování námořních dobrodružství se kapitán Hornblower plaví na palubě své první řadové válečné lodi Sutherland, která má na dvou palubách čtyřiasedmdesát děl, k pobřeží Španělska, kde má ničit francouzské námořní spoje v rámci války Británie proti napoleonské Francii. Přitom je z pobřeží ohrožován pevnostními bateriemi a z moře nepřízní počasí. Ve svých eskapádách - bitvách s korzáry, útocích na vojenský konvoj na pobřeží, přepadech pobřežních stanic, plavbě bez stěžňů u závětrného pobřeží - ztělesňuje Foresterův hrdina veškerou vitalitu a kuráž velké britské námořní tradice.

V letech 1947-1949 vyšly čtyři díly Hornblowerovských příběhů v překladu A. J. Urbana. Údajně byl připraven do tisku i díl pátý, ale vzhledem k době temna, jež nastala po komunistickém puči, již nevyšel. Od té doby byly vydané díly neúnavně vyhledávány sběrateli a čtenáři dobrodružné literatury po antikvariátech, kde byly tzv. podpultovkou. Snad tato edice ukojí touhu po dobrodružných námořních příbězích a kapitán Hornblower se stane oblíbeným hrdinou také pro další generaci čtenářů, tak jako byl pro generaci jejich otců a dědů.