Smrt na podzimní řece

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
252 Kč
(sleva 10.00%)
280 Kč


VYPRODÁNO

Autor I. J. Parkerová
Obálka Lukáš Francl
Překlad Pavel Kříž
Cyklus Tajuplné příběhy ze starého Japonska 09
Vydavatel Garamond
EAN 9788074073717
Formát 12 x 19 cm, brožovaná
Počet stran 320
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
V dalším ze svých příběhů se Akitada Sugawara vydává do města Naniwa – dnešní Ósaky – aby zde odhalil úředníky prodávající informace. V doprovodu naivního účetního se stává svědkem vyzvednutí těla dětské prostitutky z řeky a její obraz se mu neustále vrací, i když se na něj v Naniwě valí jeden problém za druhým. S věrným sluhou Torem padnou do zajetí pirátů a svoji cestu na svobodu si musejí krvavě vybojovat. I po ukončení svého oficiálního poslání ho ale nejvíce pronásleduje tragický příběh mrtvé dívky…
Nové pokračování příběhů Akitady Sugawary nás opět přenáší do Japonska 11. století, kde se tento úředník císařské správy bude muset pustit do nebezpečného vyšetřování. Autorka předkládá nejen strhující vyprávění plné zvratů, ale i poučný pohled na zvyky a poměry Japonska v období Heian.

I. J. Parkerová, původně profesorka angličtiny na Virginské univerzitě začala psát detektivní příběhy z Japonska 11. století v souvislosti s vlastním profesionálním zájmem o japonskou literaturu. První povídka o Sugawaru Akitadovi Recept na vraždu vyšla v roce 1977 a následovala řada románů s tímto vyšetřujícím úředníkem.