Star Wars omnibus: X-Wing: Eskadra Rogue - kniha první

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
711 Kč
(sleva 10.00%)
790 Kč


VYPRODÁNO

Autor různí
Kresba různí
Obálka Doug Wheatley
Překlad Jitka Jeníková, Tomáš Jeník
Cyklus X-Wing: Eskadra Rogue 01
Svět Star Wars
Série Omnibus
Vydavatel BB art
EAN 9788074610455
Formát 16,6 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 296
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Z nejlepších vesmírných pilotů povstalecké Aliance se v této sbírce příběhů stávají obránci Nové republiky. V čele týmu špičkových letců, známých po celé galaxii jako eskadra Rogue, stojí Wedge Antilles, hrdina bitvy o Endor!

Poprvé se setkáváme s Rogues a dozvídáme se, co se dělo v galaxii bezprostředně po Návratu Jediho, kdy se nejlepší piloti povstalců pustili do boje se zbytky Impéria a likvidovali veškeré jeho pokusy zastrašovat a ovládat galaxii.

Největší pozornosti se povstaleckým stíhacím pilotům asi dostalo v první polovině devadesátých let, kdy byl spisovatel Michael A. Stackpole vybrán, aby pro Bantam Books napsal několik románů z řady X-wing. Zároveň společně s Mikem Baronem napsal pro Dark Horse krátký komiks nazvaný X-wing: eskadra Rogue: Povstalecká opozice. Románová řada se rázem stala velkým hitem a nebylo se ani čemu divit, že z původní čtyřdílné minisérie X-wing: eskadra Rogue nakonec vznikla komiksová série, která čítala 35 sešitů!

Na úvod této knihy vás čeká příběh Velitel Rogue, ve kterém i těm nejotrlejším dojde, že ani po smrti císaře to Nová republika nebude mít lehké a stíhací piloty bude potřebovat více než kdy dříve!

V příběhu Opozice proti rebelům se rutinní mise nečekaně zvrtne a stane se z ní boj o celou planetu. Paradoxní je, že obyvatelé planety nenávidí Impérium úplně stejně jako povstaleckou Alianci!

Fantómová aféra líčí boje Rogues současně na několika frontách: s vlastní minulostí, o tajemnou technologii, ale také o holý život!

V závěru této knihy se skrývá Příručka X-wing eskadry Rogue, která je souhrnným průvodcem po komiksovém světě eskadry Rogue!

Tak neváhejte a nechte se vtáhnout do těch nejimpozantnějších vesmírných soubojů, jakých jste kdy v galaxii Star Wars mohli být svědky!