Štěňata vlků

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
179 Kč
(sleva 10.00%)
199 Kč

ks   
Autor Jaroslav Mostecký
Obálka Lubomír Kupčík
Cyklus Vlčí věk 04
Vydavatel Epocha
EAN 9788075571076
Formát 13,8 x 20,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 224
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Od smrti Leifa Olafsona uběhly dvě desítky let a lidé pomalu zapomínají na příběh plný krve, odvahy a krutosti lidí, bohů i osudu. Pak se ale v malé osadě daleko na severu probouzí dávné zlo. Jarl Helgi se musí opět chopit meče. Jenže s bojem přichází i temná minulost a napřahuje své pařáty. Protože Helgi byl kdysi znám svým přízviskem Troll – a do zvráceného koloběhu krveprolití jsou nyní zataženy jeho potomci i syn dávného přítele toužící po pomstě. Fjordy budou rudé, nebesa ozářená plameny a člověk bude člověku vlkem.

---

Jaroslav Mostecký (* 1963)
Pochází ze Zábřehu na Moravě. Autor fantastické a dobrodružné prózy. Ve svých knihách těží především ze schopnosti stvořit živoucí, a i v poklescích či vadách sympatické hrdiny, stejně jako z výborných znalostí historie. Ostatně byl to právě on, kdo u nás v devadesátých letech minulého století odstartoval popularitu tzv. historické fantasy, v jejímž rámci se vikingská tetralogie Vlčí věk stala neoddiskutovatelnou klasikou a dočkala se několikerého vydání, naposledy v reprezentativní vázané podobě v Nakladatelství Epocha (Jdi a přines hlavu krále, 2015; Lars, Šťavnatá lebka, 2016; a Prokletí přízračných hřebců, 2016). Celý cyklus přináší vzrušující mix drsného dobrodružství z drsných časů s romantikou a nádechem nadpřirozena.
Celou řadu úspěchů slavil Mostecký i v povídkové tvorbě, například s titulem Jed bratra mého o kořenech nenávisti mezi knížetem Václavem a jeho bratrem Boleslavem.
Do hororového žánru pro české autory spíše nezvyklého vstoupil ve sbírce Čára hrůzy, v níž dokázal, že skutečný děs nemusí vzbuzovat pouze nadpřirozená stvoření, ale především lidská zloba.