Trajekt

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Horory
332 Kč
(sleva 10.00%)
369 Kč

ks   
Autor Mats Strandberg
Obálka Matěj Málek
Překlad Helena Matocha
Vydavatel Host
EAN 9788075774521
Formát 13,6 x 20,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 464
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Vítejte na palubě trajektu Baltic Charisma.

Dvanáct set nedočkavých pasažérů se při plavbě mezi Švédskem a Finskem chce hlavně dobře bavit. Jenže na palubě číhá zlo. Trajekt se uprostřed noci ocitne v naprosté izolaci od okolního světa. Není kam utéct. Není jak se spojit s pevninou. A nikdo neví, komu může důvěřovat.

Mats Strandberg míchá prvky sociálního realismu a nadpřirozena. Podrobně nás seznámí s personálem i cestujícími. S postarší paní toužící po dobrodružství. Se zapomenutým zpěvákem šlágrů, který pořádá karaoke. S bývalým zaměstnancem lodi, který se vrátil, aby zde podivným způsobem požádal svého vyvoleného o ruku. S ostrahou dohlížející na každodenní chaos na palubě nebo s dvanáctiletým chlapcem, který si býval velmi blízký se svou sestřenicí, dokud mezi ně nevrazilo klín rodinné tajemství.

Vztahy jsou podrobeny zkoušce. Z obyčejných lidí se stávají hrdinové z donucení. Události této noci mohou probudit to nejlepší i to nejhorší, co v nich dřímá.

---

Mats Strandberg napsal něco víc než jen děsivý příběh. Jazyk jeho románu je sevřený a úsporný, prostředí a postavy precizně vykreslené. Trajekt je srdečným, avšak zároveň sarkastickým a do jisté míry i humorným obrazem společnosti. Přesně v duchu Stephena Kinga.
- Berlingske

Dovolte mi říct to takto: Mats Strandberg napsal jeden z nejlepších hororových románů, jaké jsem kdy četl. Opravdu jsem se bál. Co je však důležitější — ta kniha se mě opravdu dotkla.
- Folkbladet

Švédský Stephen King? Mats Strandberg umí skvěle ovládat rytmus vyprávění. Zprvu pomalejší začátek se zrychluje do divokého crescenda.
- Culturellement vôtre