Amulet 4: Poslední strážci

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč

ks   
Autor Kazu Kibuishi
Kresba Kazu Kibuishi
Obálka Kazu Kibuishi
Překlad Michal Prokop
Cyklus Amulet 04
Vydavatel Paseka
EAN 9788076370807
Formát 15,7 x 23,6 cm, vázaná
Počet stran 224
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
Výprava našla legendární město Cielis, ale místo pomoci přicházejí další otázky. Leon Rudovous potkává vystrašené obyvatele, kteří ve městě vídají duchy. Robot Cogsley s Miskitem si vyzkouší výchovu dračího mláděte a narazí na tajemství, které odkaz pánů kamene staví do jiného světla. Emily a její nový spojenec Max se chystají na nebezpečné zkoušky, které rozhodnou o jejich budoucnosti u Rady strážců.
Pohádková fantasy Amulet se stala základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Její autor Kazu Kibuishi v ní spojuje vlivy ze Star Wars, Pána prstenů, Alenky v říši divů nebo ze série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí ilustroval.

---

Kazu Kibuishi
Kazu Kibuishi (1978) se narodil v Tokiu, ale už jako dítě se s matkou a bratrem přestěhoval do Spojených států. Vystudoval filmovou vědu na Kalifornské univerzitě, v jeho tvorbě došloke splynutí japonského a západního přístupu k popkultuře, vizualitě i komiksovému vyprávění. Za prvotinu Daisy Kutter: The Last Train získal cenu YALSA za nejlepší titul pro dětia mládež. Je editorem oceňovaných komiksových antologií Flight a Explorer, ale nejvíc ho proslavila fantasy série Amulet. Byla přeložena mimo jiné do estonštiny, francouzštiny,hebrejštiny, italštiny, nizozemštiny, norštiny, švédštiny nebo turečtiny. Kibuishi žije poblíž Seattlu s ženou Amy a dětmi Juni a Sophie.