Conan 4: Síně mrtvých

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
629 Kč
(sleva 10.00%)
699 Kč

ks   
Autor Kurt Busiek, Mike Mignola, Timothy Truman
Kresba Cary Nord
Obálka neuvedeno
Překlad Jan Kantůrek
Cyklus Conan komiks 04
Svět Conan
Vydavatel Comics Centrum
EAN 9788076520004
Formát 16,1 x 23,9 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 208
Rok a pořadí vydání 2020 (druhé upravené)
Conan si díky svým odvážným kouskům vysloužil jméno ve všech hospodách a temných uličkách Města zlodějů. Avšak i sláva má svou cenu: Conan je přistižen při laškování se ženou smírčího soudce a stává se uprchlíkem, jemuž jsou náhle v patách jak lidští, tak i nadpřirození pronásledovatelé.

Conanova dobrodružství ve Městě zlodějů pokračují a vyprávění se ujímají tři z těch nejlepších komiksových scenáristů společně s výtvarníky Carym Nordem a Davem Stewartem. Vysílají neohroženého Cimeřana přímo do náruče Gundeřanových lučištníků i nebezpečných svůdkyň, stejně jako do nitra hrůzných rozvalin plných živoucích mrtvol a protivníků daleko příšernějších, než jaké kdy poznal.

Kniha obsahuje poslední příběh Kurta Busieka a dále adaptaci jedné z legendárních Howardových „ztracených“ povídek „Síně mrtvých“, ve které Mike Mignola, tvůrce Hellboye, staví Conana proti bizarním netvorům v rozvalinách jednoho polozapomenutého města. A do třetice, opěvovaný kreslíř a legenda nezávislého komiksu Timothy Truman uvádí svou první conanovskou povídku o záludných mniších, šílených psech a pololidských přízracích z kopců, v níž bude rozdrcena nejedna lebka.