Živý nebo mrtvý

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery, Novinky
358 Kč
(sleva 10.00%)
398 Kč


VYPRODÁNO

Autor Tom Clancy, Grant Blackwood
Obálka Bohumil Fencl
Cyklus Jack Ryan Jr. 02
Svět Jack Ryan
Vydavatel BB art
EAN 9788074610264
Formát 17 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 584
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Nejznámější postavy Toma Clancyho čelí smrtelně nebezpečné výzvě.

Po bezmála deseti letech se Tom Clancy – uznávaný mistr mezinárodních intrik a neustálých vojenských akcí – vrací do světa, který zná lépe než kdo jiný: do světa ve zmatku, zmítaného v křížové palbě politiky a boje o moc, bezprostředně ohroženého zničením útoky zločinců.

Ale jsou zde i jiní, odhodlaní zastavit krveprolití a ochránit svou vlast – všemi prostředky…

Říká si Univerzita. Byla založena tajně za vlády prezidenta Jacka Ryana s jediným úkolem: pronásledovat, vypátrat a zneškodnit teroristy a jejich ochránce. Podle vlastního uvážení, bez omezení a bez kontroly. Je soběstačná a nemá žádný oficiální vztah k americké vládě – nezbytnost v době, kdy se výkonná moc cítí povznesena nad takové neuchopitelné pojmy jako oddanost, spravedlnost a dobro nebo zlo.

Zkušený vyzvědač Jack Ryan Jr. a jeho společníci z Univerzity vedou tichou válku v každém koutě světa. Nyní se k nim přidali dva z nejbližších spolupracovníků jeho otce, veteráni tajných operací John Clark a „Ding“ Chavez, Brian a Dominic Carusovi a Mary Pat Foleyová. Univerzita čelí svému největšímu nepříteli: sadistickému zabijákovi s přezdívkou Emír.

Emír je mozkem nesčetných hrůzných útoků a uniká všem bezpečnostním silám celého světa – a tomu právě Univerzita hodlá učinit přítrž. Ale ten nejničivější útok se teprve chystá rozpoutat, plánuje totiž zničit jediným monumentálním úderem srdce Ameriky, pokud ho Univerzita nedostane, živého nebo mrtvého.

Při pátrání po Emírovi se Jack Ryan mladší ocitne ve stopách svého legendárního otce. Smrtící hon na člověka ho i s jeho spojenci zavede na různá místa na celém světě, do temných arén politických hrátek a zase na americkou půdu – v bitvě o přežití Západu …

Vybrané postavy z různých knih Toma Clancyho poprvé společně usilují o záchranu své země a splnění úkolu: musí najít a dopadnout šílence, který se může skrývat všem na očích.