Křížová palba

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
242 Kč
(sleva 10.00%)
269 Kč


VYPRODÁNO

Autor Dick Francis, Felix Francis
Obálka Robin Brichta
Vydavatel Knižní klub
EAN 9788024229652
Formát 15,4 x 23,3 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 272
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Kniha vypráví o návratu britského válečného veterána, kapitána Thomase Forsytha, z válečné mise v Afghanistánu. Při jednom z bombových útoků přišel o nohu a byl propuštěn. Tom strávil v armádě téměř celý život, z domova utekl v 17-ti letech, nyní se s nechutí a zahořklý vrací ke své podivínské matce a nevlastnímu otci, které neviděl 15 let. Je sužován bolestí v neexistující amputované končetině, umělá protéza jej neskutečně znervózňuje, a k tomu všemu prožívá obrovský hněv a pocit zbytečnosti.
Tomova matka, trenérka koní, se stala obětí útoků na její svěřence, nemilosrdného vyděrače a v neposlední řadě svých vlastních podvodů a chyb. V minulých letech se vyhýbala placení daní a navíc riskantně investovala peníze. Někdo má až příliš dobrý přehled o jejím životě, a nyní ji nutí platit každý týden 2 000 liber za své mlčení. Její problémy Tomovi aspoň částečně navracejí chuť do života. Rozhodne se využít svých zkušeností z armády a vypátrat vyděrače na vlastní pěst. Převtělí se do komanda o jednom vojáku, oblečen v černém využívá tmu a maskování, a stále si opakuje slova svého velícího důstojníka z akademie: "Nikdy nemůžete být dost opatrní...nikdy nic nepředpokládejte...vždy vše kontrolujte..."
Nejdříve však musí najít odpovědi na základní otázky svého života. A zdá se, že jediný člověk, který mu může pomoci, je jeho láska z mládí, Isabella. Ale věci se ještě více zkomplikují...