Numerix

kategorie: Hry Deskové hry, Novinky
203 Kč
(sleva 15%)
239 Kč


VYPRODÁNO

Autor neuvedeno
Vydavatel Loris Games
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Počet hráčů: 2 - 4
Věk: 4+
Doba hry: 10 - 15 min.

S Numerixem je počítání konečně zábava!

Numerix je stolní vzdělávací hra určená pro podporu výuky matematiky na prvním stupni základních škol, nicméně je vhodná i pro rodiče s dětmi. Děti si díky Numerixu zábavnou formou důkladně procvičí základy aritmetiky (porovnávání, sčítání, odčítání, násobení, dělení). Unikátní kostky vytvoří pokaždé jiný příklad. Úspěšným řešením se hráči posouvají k cíli.

Variabilita Numerixu umožňuje nastavení vhodné úrovně od nejmenších děti, které se teprve učí číslice, až po soutěživé dospělé.


"Na Numerixu oceňuji především zábavnou formu, s jakou pomáhá dětem s procvičováním numeriky. Hra je navíc velmi variabilní - dítě si ji může zahrát samo, ve dvojici nebo klidně ve větší skupině. Numerix je přizpůsoben i tomu, aby proti sobě mohly zároveň hrát děti s různou úrovní matematických dovedností." - PaedDr. Drahomíra Jucovičová, speciální pedagožka a autorka výukových pomůcek


Obtížnost hry můžete velmi snadno přizpůsobit pokročilosti hráčů. Lze ji využít již od předškolního věku k seznámení s čísly, přes první stupeň ZŠ k procvičování základních aritmetických operací, jako je porovnávání čísel, sčítání, odčítání, násobení a dělení, až po dospělé, kteří mohou zábavnou formou potrápit své počtářské dovednosti. Je velkou výhodou Numerixu, že umožňuje hrát společně hráčům s různými dovednostmi. Vyrovnanou partii spolu mohou hrát hráči různého věku, např. v malotřídkách, nebo různě staří sourozenci s rodiči.

Využití ve výuce: Při vývoji hry jsme mysleli právě na školy. Hra je velmi rychlá a nevyžaduje náročnou přípravu, podporuje interakci a komunikaci. Hráči čekající na svůj tah se nenudí, protože sledují příklady svých spolužáků a navzájem se kontrolují. S Numerixem je možné při hodině procvičit velké množství příkladů - žáci procvičují nejen při počítání příkladů vlastních, ale i příkladů spolužáků při jejich kontrole. Numerix jsme zkoušeli na školách. Zapojeným učitelům děkujeme a jsme rádi, že našli pro své žáky počítání, které je baví.

Co si s Numerixem procvičíte:

- rozpoznávání čísel a číslic
- rozpoznávání sudých a lichých čísel
- porovnávání čísel
- sčítání, odčítání, násobení a dělení
- to vše pro čísla do 10, 20 a 100


Herní materiál:

sada unikátních kostek
4 figurky
hrací plánek
tabulka pro ověření výsledků
pravidla

Další obrázky