Tři bratři

kategorie: Knihy - fantastika Pro mládež, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Zdeněk Svěrák
Obálka Martin Odehnal
Ilustrace Václav Šlajch
Vydavatel Fragment
EAN 9788025322932
Formát 22,1 x 28,2 cm, vázaná
Počet stran 112
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Pohádkový příběh, který vznikl na motivy minioper z dílny oblíbené autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, dostal svou další podobu – knižní. Vyprávění o osudu bratrů a jejich hledání štěstí je v knize doplněno ilustracemi, které připomenou také děj filmové pohádky. Ilustrátor Václav Šlajch připodobnil jednotlivé kresby výjevům z filmu.

V knize Tři bratři se autorovi podařilo propojit tři pohádky, které by měl dle jeho slov znát každý. Dlouho nevěděl, jak tři notoricky známé příběhy spojit do jednoho: „Spojit tři pohádky do jednoho příběhu byl oříšek. Chtěli jsme, aby k sobě patřily, a tak jsme je svázali čtvrtou, jako copánek ze čtyř pramenů“ říká Zdeněk Svěrák. Vznikla tedy čtvrtá pohádka Tři bratři. Jana, Pepu a Matěje rodiče pošlou do světa na zkušenou, aby se zbavili svých špatných vlastností (zbrklost, nerozhodnost, roztržitost). Každý z bratrů vstupuje do jedné z pohádek, aby našel své štěstí. Přitom zůstává zachováno staré, dobře známé pravidlo, že v pohádce vždy zvítězí dobrou nad zlem.


"Na stříbrném plátně hraju vypravěče, který umí psát i malovat. Ale ve skutečnosti jsem výtvarné nemehlo. Všechno za mě kreslil a maloval Václav Šlajch, na jehož obrázcích si vaše oči v knížce určitě pochutnají." - Zdeněk Svěrák