Pan Mercedes

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery, Novinky
323 Kč
(sleva 10.00%)
359 Kč


VYPRODÁNO

Autor Stephen King
Obálka Michal Kuba
Překlad Linda Bartošková
Cyklus Bill Hodges 01
Vydavatel Beta
EAN 9788073066659
Formát 15,3 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 376
Rok a pořadí vydání 2014 (první)
Muž v ukradeném mercedesu úmyslně vjede do fronty na chodníku, na místě zůstane osm mrtvých a patnáct zraněných. Řidič z místa činu zmizí. Po několika měsících dostane vysloužilý zatrpklý policista ze stejného městečka podivný dopis od kohosi, kdo se k činu přihlásí a zároveň naznačí, že chystá mnohem strašlivější útok – masakr tisíců lidí. Detektivní příběh ve stylu drsné školy z pera mistra napětí umožní čtenářům děsivým a nezapomenutelným způsobem nahlédnout do mysli vyšinutého vraha. Příběh byl inspirován skutečnou událostí.

Stephen King v této knize opět ukazuje, že je mistrem svého řemesla. Jeho postavy jsou realisticky a do detailu prorpacované. Trefně líčí neutěšenou situaci nezaměstaných a zachycuje útrapy těch, kteří bojují s každodenní realitou života v Americe na začátku 21. století.

Zahraničními médii byla tato kniha označena jako nejlepší Kingův thriller. V pořadí se jedná již o 57. autorův román. Stephen King tuto knihu věnoval Jamesi M. Cainovi, přednímu americkému spisovateli a představiteli tzv. drsné školy amerického detektivního románu.