Liščí gambit

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Science fiction
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč

ks   
Autor Yoon Ha Lee
Obálka Chris Moore
Překlad Dana Krejčová
Cyklus Mašinérie říše 01
Vydavatel Host
EAN 9788075779557
Formát 13,5 x 20,5 cm, brožovaná
Počet stran 336
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Válka. Kacířství. Šílenství.

Kapitánka kel Čeris z hexarchátní pěchoty upadla v nemilost, protože v bitvě proti kacířům použila nekonvenční metody, které nejsou schválené doktrínou. Kelské velitelství jí poskytne příležitost se očistit — musí pro hexarchát získat zpět vesmírnou Pevnost rozsypaných jehel, uzlovou tvrz, které se nedávno zmocnili kacíři. V sázce však není pouze Čerisina kariéra — pokud neuspěje, mohl by vzápětí padnout celý hexarchát.

Její poslední nadějí je spojit se s nemrtvým stratégem šaos Jedaem. Dobrá zpráva je, že generál Jedao ještě nikdy žádnou bitvu neprohrál. Je možná jediný, kdo dokáže vymyslet způsob, jak pevnost úspěšně znovu dobýt, aniž ji úplně zničí, přestože ji chrání nepřemožitelné štíty z invariantního ledu.

Špatná zpráva je, že Jedao ve svém předchozím životě zešílel a zmasakroval dvě armády — jedna z nich přitom byla jeho vlastní. Během obléhání musí Čeris odhadnout, jak dalece může nemrtvému generálovi věřit — mohla by se totiž sama snadno stát jeho příští obětí.

---

Jako když se Heinleinova Hvězdná pěchota potká s Coppolovou Apokalypsou — a velení by dostal Kurtz. Ohromující military space opera, která množstvím nápadů a varování připomíná díla Hannu Rajaniemiho, nebo dokonce Cordwainera Smithe.
- Stephen Baxter, spisovatel

Spletitá, komplikovaná, ale nikoli přeplácaná, úchvatně originální space opera.
- The New York Times

Miluju Yoonovo psaní! Liščí Gambit je plný bitev a politických intrik v krásně vystavěné vzdálené budoucnosti, která dokáže být zároveň cizí i lidská. Bude bavit čtenáře, kteří už znají vynikající Yoonovy povídky, a čtenáři, kteří se s Yoonovou prací setkají poprvé, budou ohromeni.
– Ann Leckieová, autorka bestsellerové trilogie o Rádčském impériu

---

Yoon Ha Lee (nar. 1979) je americký spisovatel sci-fi. Vystudoval matematiku na Cornellově univerzitě a učitelství matematiky na Stanfordově univerzitě. Svou první povídku, „The Hunderedth Question“ (Stá otázka), publikoval v roce 1999 v časopise The Magazine of Fantasy & Science Fiction; od té doby napsal dalších zhruba čtyřicet krátkých prací, z nichž šestnáct vyšlo ve sbírce Conservation of Shadows (2013). Liščí gambit (2016) je jeho románovým debutem a prvním dílem trilogie Mašinerie říše.